onsdag 7 juli 2010

Purgatory - Asiens Slipknot!

Förra veckan lyssnade jag av en händelse på Jasons värld i P3. I programmet intervjuades sångaren i ett band som kallats Asiens Slipknot. Bandet heter Purgatory och kommer från Indonesien och likheterna med musikerna från IOWA är flera. Musiken är liknande, maskerna är liknande och deras framträdande på scenen är liknande. En skillnad är att de har två sångare och bara en trummis men den största skillnaden är att de är ett religiöst nu-metalband. Men det är inte ett kristet metalband (som August Burns Red och The Devil Wears Prada) utan ett islamistiskt metalband.

I intervjun på SR berättar sångaren att han inte tycker det är bra att ungdomarna i Indonesien inte håller fast vid sin tro och att Purgatory finns där för att nå ut med religionen till ungdomarna. I SR framstår bandet som mycket religiösa men frågan är om de är allvarliga eller ironiska?

Purgatory började 1991 som ett deathmetalband men 2002 anslöt en DJ och en till sångare som ändrade bandets musik mot en mer nu-metal riktning. De har släppt tre studioalbum.

Låten Downfall (The Battle of Uhud) är gjord till skivbolagen Century Media och Alfa Records samlingsskiva där även band som Napalm Death, Lacuna Coil, God Forbid och Shadows Fall medverkade.

Bloggen bjuder på Indonesisk islamistmetal a`la Slipknot:

1 kommentar: