fredag 16 juli 2010

Sum 41s Pain For Pleasure Hyllning Eller Diss?

Lyssnade av en händelse på Sum 41:s första riktiga studioalbum idag och blev extra glad av att höra låten "Pain For Pleasure" som sjunges av trummisen. Kanadensiska MTV-punkarna som egentligen spelar en mycket lättlyssnad mainstreammusik gör faktiskt en riktigt bra låt i bästa Iron Maiden-stil. Problemet när man ser videon till låten är att de verkar oerhört ironiska. Men, lyssnar man på texten till en av deras populäraste låtar "Fat Lip" kan man höra detta:

"Heavy metal and mullets, it's how we were raised. Maiden and Priest were the gods that we praised."

Dessa textrader tolkar jag som att de ändå gillar/har gillat den typen av musik vilket kanske gör "Pain For Pleasure" till en hyllning snarare än ett förlöjligande.

Förövrigt är refrängen till låten "Fat Lip" en typisk MTV-punk refräng om att man ska vara vid sidan om samhället.

"I don't want to waste my time. Become another casualty of society. I'll never fall in line. Become another victim of your conformity And back down."

Två frågor som poppar upp i huvudet: Vad är det med samhället som de inte gillar? och Hur mycket rebeller är medlemmarna egentligen? Svaren är nog:
1. Ehhh....jag vet inte??
2. 0 %.

De spelade även låten "Pain For Pleasure" på en insamlingsgala till Tsunamioffer 2004. Passande låt att spela på en sådan gala.

Den sköna låten "Pain For Pleasure":

Lättlyssnade hitten "Fat Lip":

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar