onsdag 14 juli 2010

Dimmu Borgir och Helloween Till Sverige!

Idag blev det officiellt att Dimmu Borgir kommer till Sverige för att spela två konserter i oktober. Samtidigt annonserades det ut att Helloween också kommer för att spela, fast hela tre konserter som går av stapeln i december.

Dimmu Borgir bildades 1993 och är ett norskt blackmetalband som är bland de största inom sin genre. Namnet är isländska och betyder mörka borgar/klippor. Dimmu Borgir är också namnet på en plats utanför den isländska staden Myvatn, som sägs vara porten till helvetet. Jag träffade under en norska under en festival en gång som menade att Dimmu Borgir var Norges In Flames och jag är beredd att hålla med till vissa delar. Musikmässigt skiljer sig musiken en hel del men båda banden är ledande inom sin genrer och är det största metalbandet i respektive land.

Helloween är en tysk grupp som bildades 1979 och var även pionjärer inom en musikgenrer, nämligen power-metal. Bandet började att spela speed-metal men gick över till den nyskapade genren power-metal runt 1987-1988. År 2000 spelades den lite mörkare skivan The Dark Ride in. Halva gruppen ville fortsätta på det spåret medan den andra halvan inte ville det vilket ledde till att musikerna med de mörkare intentionerna lämnade Helloween. Gruppen har släppt 15 studioalbum och har bytt ut en hel del medlemmar, närmare bestämt har 12 olika personer spelat i Helloween.

Biljetter till Dimmu Borgir (släpps 15/7): "HÄR"
Biljetter till Helloween (släpps 16/7): "HÄR"

Dimmu Borgirs låt "The Sacrilegious Scorn " från deras senaste studioalbum "In Sorte Diaboli":

Helloweens låt "If I Could Fly" från "The Dark Ride"-skivan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar