söndag 11 juli 2010

Ill Nino + Biohazard!

Har inte uppdaterat på några dagar då vädret har varit mer lockande än datasittandet. Förrutom att rockfestivalerna avlöser varandra - och även pågår samtidigt - har det i veckan kommit fram att både Biohazard och Ill Nino ska släppa nya skivor. Detta är två band som jag och Niklas lyssnade en del på som yngre. Band som i alla fall jag inte trodde fanns längre. Av nostalgiska själ tänkte jag därför lägga upp en låt från respektive band, men först lite information.

Amerikanska rap/harcore-metalgruppen Biohazard ska släppa sitt nya album i början av 2011. Gruppen bildades 1988 och samtliga medlemmar växte upp i Brooklyns slumkvarter. Biohazard är ett ganska politiskt band som vill lyfta frågor om fattigdom, kriminalitet och orättvisor. Kändaste personen i gruppen är nog Evan Seinfeld som även arbetar som skådespelare, regissör och fotograf. Evan var också gift med porrstjärnan Tera Patrick vilket gjorde att de tillsammans syntes mycket i media.

Ill Nino är amerikanskt band med Sydamerikanska rötter. Bandet slog igenom under nu-metalvågen i slutet av 1990-talet. Första skivan "Revolution Revolución" är också skivan som legat högst på musiklistorna men det är andra skivan "Confession" som sålt mest. Det två nästkommande albumen dalade en hel del på både listorna och i försäljningsstatistiken. Trots detta ska de ändå släppa ett femte studioalbum i slutet av detta år eller i början på nästa.

Biohazards låt Punishment från skivan "Urban Discipline" släppt 1992. Det är första skivan som de släppte på Roadrunnerrecords. Låten är den mest önskade på MTVs Headbangersball någonsin och albumet sålde över 1 000 000 kopior:

Ill Ninos låt "What Comes Around" från deras debutalbum (Början av låten håller än idag!):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar