torsdag 29 april 2010

Slipknots Snuff - Vad handlar det om?

Har lyssnat på Slipknots singel "Snuff" många gånger men inte sett videon. Såg den idag och det blev konfunderad över vad den egentligen handlar om. Innan jag såg videon har jag tyckt att det är en okej ballad med en poetisk text som skulle platsa bättre på en Stone Sour skiva. Men inte längre. Detta är ett mästerverk! Regisserat av Shawn "The Clown" Crahan (medlem i bandet) i form av en kort film där Corey Taylor (sångaren) spelar huvudrollen utan sin mask.

Men vad menas egentligen videon? Det finns massa frågor och det dyker upp flera för varje gång man tittar på videon.


  • Är Corey och tjejen samma person i hela filmen?
  • Har Corey förlorat en del av sig själv och inser det inte förrän det är för sent?
  • Representerar tjejen ett drogberoende?
  • Har Corey mördat sin tidigare flickvän efter att något hänt i ett långt förhållande. Men märker att flickvännen fortfarande är en del av honom?

Något som jag tror har betydelse är de extra replikerna i videon. I början "What am I gonna do with you" - "Everything". I mitten "I want you to promise to never let go" och samma replik i slutet med både Coreys röst och tjejens.

Många tolkningsmöjligheter och fler blir dom efter varje gång man ser videon. Slipknot överraskar ännu en gång vilket bekräftar deras storhet som kommer göra dom till ett legendariskt kapitel i rockhistorien. Tolka själva.

Roligt med Malcolm McDowell som är Ari Golds boss i Entourage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar